Terug naar blog
blog head
Giulia Henriques Dupret 16 september 2020

Teamleidster Loonboekhouding Jessy bij DNHK: "Een baan waarin ik zingeving ervaar."

Vacature Salarisadviseur en Junior Salarisadministrateur bij de Duits-Nederlandse Handelskamer. Afgelopen week bezochten we het kantoor in Den Haag voor de opnames van de vacaturevideo. Met open armen werden we ontvangen in het prachtige kantoorpand midden in het centrum. Naast een uitgebreide rondleiding door het kantoor én de keuken (waar bijna elke dag taart te vinden is!) gingen we in gesprek met Jessy Rashed. Jessy is Teamleidster Loonboekhouding en zij vertelde ons meer over de DNHK, de unieke sfeer op kantoor en de salarisadministratie vacatures.

Kun je je even voorstellen en iets vertellen over jouw functie als Teamleidster Loonboekhouding binnen de DNHK?

Jessy: “Mijn naam is Jessy Rashed. Oorspronkelijk kom ik uit Zuid-Duitsland en ik werk al sinds 2006 bij de Duits-Nederlandse Handelskamer. Ik ben Teamleidster van het team loonboekhouding. Wij adviseren en begeleiden met ons team ondernemingen bij wettelijke verplichtingen op het gebied van loonbelasting en sociale verzekeringen naar Nederlands en Duits recht. Daarnaast verzorgen wij de salarisverwerking voor een klantenbestand van meer dan 200 bedrijven uit diverse sectoren.”

Wij vroegen Jessy wat zij het mooist vindt aan haar functie bij de DNHK

Jessy: “Het is heel mooi dat ik mijn kennis op het gebied van salarisadministratie zodanig kon verdiepen dat ik een expert voor de Duitse en Nederlandse salarisverwerking ben geworden. Het is een baan waarin ik zingeving ervaar. Aan het einde van de dag ga ik met een tevreden gevoel naar huis, omdat ik mijn klanten weer een beetje heb geholpen succesvol te zijn.”

| Jessy: “Typisch de DNHK is zeker dat wij in ons werk altijd met één been in Duitsland en met het andere in Nederland staan.

Wat is nu typisch de Duits-Nederlandse Handelskamer?

Jessy: “Iedere dag adviseren wij over de wet- en regelgevingen in Nederland en Duitsland in beide talen. Verder vind je de mooie dingen uit beiden culturen op de werkvloer terug. Zo is de 'deutsche Gründlichkeit' in onze dienstverlening terug te vinden, maar ook de 'Nederlandse gezelligheid' tussen collega’s bepaalt ons werk. Dat maakt het werk bij ons zeker bijzonder en heel afwisselend ten opzichte van een `gewoon` Nederlands bedrijf. En ja… je hebt natuurlijk ook collega's uit beide landen en iedereen spreekt beide talen. Ook dat vind je niet overal.”

Het prachtige kantoor in Den Haag

“Design en kwaliteit zijn hier in elk detail terug te vinden. Zo hebben we een moderne keuken met kookeiland, een prachtige vergaderruimte met een bar in de tuin en alle werkplekken zijn zeer modern ingericht en voorzien van in hoogte verstelbare bureau’s om staand en zittend te kunnen werken.
Als je werkplek zich aan de achterkant van het gebouw bevindt, dan heb je een schitterend uitzicht op onze mooie tuin met een grote, oude kastanjeboom. En als je werkplek zich bevindt aan de voorkant van het gebouw, dan kijk je uit op het gezellige stadsparkje in onze statige straat.”

| Jessy: “Ons kantoor staat in een statige wijk dichtbij het centrum. We zijn gevestigd in een mooie oude stadsvilla met prachtige hoge plafonds, grote werkkamers en een chique uitstraling.” 

Wat maakt de Duits-Nederlandse Handelskamer uniek?

Jessy: “Al 115 jaar ondersteunt de DNHK bedrijven die grensoverschrijdend zaken doen. Wij ondersteunen hen met een groot portfolio aan diensten en zijn hierin voor velen het eerste aanspreekpunt. De DNHK biedt bedrijven advies op het gebied van bijvoorbeeld arbeidsrecht, ondernemingsrecht, salarisadministratie en fiscale vertegenwoordiging.
Naast dienstverlener zijn wij echter ook een grote netwerkorganisatie met meer dan 1.500 Duitse en Nederlandse leden. Hiermee is de DNHK het grootste netwerk in het Duits-Nederlandse bedrijfsleven.”

Wat gaat de nieuwe Junior Salarisadministrateur doen? 

Jessy: “In de functie van Junior Salarisadministrateur zal je Duitse bedrijven ondersteunen die werknemers in Nederland in dienst hebben. Voor deze bedrijven zal je de salarisverwerking in Nederland verzorgen, adviseren over de werkkostenregeling of vragen omtrent de salarisverwerking in Nederland beantwoorden. In deze functie zal je ook de communicatie met instanties zoals de Belastingdienst, het Bedrijfstakpensioenfonds en verzekeraars in Nederland doen. Het is een functie met veel ontwikkelmogelijkheden. Uiteraard sta je er niet alleen voor: je ontvangt begeleiding en ondersteuning door het hele team van ervaren collega's en de taken worden naar kennisniveau verdeeld. Belangrijk is dat je het leuk vindt om nieuwe dingen te leren en dat je je verder wilt ontwikkelen.”

En de nieuwe Salarisadviseur?

Jessy: “In deze functie adviseer je onze Duitse klanten over de Nederlandse wet- en regelgeving omtrent de loonbelasting en sociale zekerheid in Nederland. De complexere vragen van bedrijven over de 30%-regeling, salary split, 183-dagenregeling en grensoverschrijdend werken horen bij de terugkerende werkzaamheden. Daarnaast heeft de Salarisadviseur een eigen klantenbestand waarvoor hij/zij maandelijks de salarisverwerking verzorgt.”

Ter afsluiting van het interview vroegen wij Jessy waarom een kandidaat voor werken bij de Duits-Nederlandse Handelskamer zou moeten kiezen.

Jessy: “Als een kandidaat het leuk vindt om een beetje internationaler en afwisselender te werken, van gezelligheid op de werkvloer houdt en zich op het gebied van salarisadministratie graag inhoudelijk en persoonlijk wil ontwikkelen, dan zal hij/zij ongetwijfeld goed terechtkomen bij de DNHK. Werk hebben wij in iedere geval genoeg.” 

In gesprek met

Laat een reactie achter

Geen reacties
Geen reacties

Populaire topics

Heb je al een account? Log hier in
Strictly People gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.