Terug naar blog
blog head
Strictly People 01 november 2022

Functies binnen de salarisadministratie

Als salarisadministrateur kun je doorgroeien in verschillende functies. Waar je vaak als junior salarisadministrateur begint, kun je in korte tijd al stappen maken binnen de salarisadministratie. Wij deden onderzoek naar de functies binnen de salarisadministratie, de bijbehorende taken van een salarisadministrateur en wat je moet kunnen om salarisadministrateur te worden en de volgende stap te zetten. 

Met een eigen onderzoek onderzochten we de verschillende functies binnen de salarisadministratie. Daaruit blijkt dat de salarisadministratie grofweg in 10 functies en niveaus onder te verdelen is: 

  • Assistent salarisadministratie
  • Junior Salarisadministrateur
  • Medior Salarisadministrateur
  • Senior Salarisadministrateur
  • Salarisadviseur/Loonadviseur
  • Coördinator Salarisadministratie
  • Leidinggevende Salarisadministrateur
  • Manager Salarisadministratie
  • Internationale Salarisadministrateur
  • Interim Salarisadministrateur

We nemen je graag mee in de taken van salarisadministrateurs in verschillende functies:

Functieomschrijving Assistent salarisadministratie
Assistent salarisadministratie is een mooie startersfunctie binnen de salarisadministratie. Je ondersteunt in deze functie de salarisadministrateur met administratieve werkzaamheden, de loonaangifte, het verwerken van mutaties en voert de nodige berekeningen uit. 

Wil je een baan als Assistent Salarisadministratie? Bijvoorbeeld als Assistent Salarisadministratie binnen de zorg, de accountancy, een uitzendbureau, het onderwijs of een gemeente? Bekijk de vacatures Assistent Salarisadministratie: vacatures salarisadministratie.

Functieomschrijving Junior Salarisadministrateur
Junior Salarisadministrateur is een functie waar veel salarisadministrateurs in starten. Als Junior Salarisadministrateur heb je vaak de opleiding PDL of VPS net afgerond en is dit je eerste stap binnen de salarisadministratie. Je kunt aan de slag bij bijvoorbeeld een accountantskantoor of een administratiekantoor, of juist in een grotere corporate binnen bijvoorbeeld de zorg, de bouw of een gemeente, waar je als Junior Salarisadministrateur vaak samen gaat werken met meer ervaren salarisadministrateurs of ervaren Interim Salarisadministrateurs. Als Junior Salarisadministrateur word je meestal begeleid door meer ervaren collega’s binnen de salarisadministratie. 

Wil je een baan als Junior Salarisadministrateur? Bijvoorbeeld als Junior Salarisadministrateur binnen de zorg, de accountancy, de retail, transport en logistiek, een uitzendbureau, het onderwijs of een gemeente? Bekijk de vacatures Junior Salarisadministrateur: vacatures salarisadministratie.

Functieomschrijving Medior Salarisadministrateur
Vanuit de functie van Junior Salarisadministrateur groeien veel salarisadministrateurs door naar de functie van Medior Salarisadministrateur. In deze rol krijg je meer verantwoordelijkheid en houd je je ook bezig met het controleren van werkzaamheden van je collega’s. Je kunt zelfstandig aan de slag met de  salarisadministratie en begeleidt ook eventuele junior salarisadministrateurs. Voor de functie van Medior salarisadministrateur heb je vaak een aantal jaar ervaring nodig en een diploma PDL of VPS. 
Wil je een baan als Medior Salarisadministrateur? Wij hebben vacatures salarisadministratie en payroll in heel Nederland, van Amsterdam tot Rotterdam en Zeeland tot Noord-Holland. Bekijk de vacatures Medior Salarisadministrateur: vacatures salarisadministratie.


Functieomschrijving Senior Salarisadministrateur
Als Senior Salarisadministrateur heb je veel werkervaring opgedaan binnen de salarisadministratie. Je bent een zelfstandige medewerker binnen de salarisadministratie en kunt de organisatie goed adviseren op het gebied van salarisadministratie. Je draait ook rapportages en voert optimalisaties binnen de salarisadministratie afdeling uit. Je beheert in de functie van Senior Salarisadministrateur vaak ook de salarissoftware en bent een intern aanspreekpunt rondom de salarisadministratie. 

Benieuwd of een baan als Senior Salarisadministrateur bij je past? Als specialist op het gebied van werving- en selectie en detachering van salarisadministrateurs hebben wij veel salarisadministratie vacatures. Van Amsterdam tot Rotterdam en van Zuid-Holland en Brabant tot Groningen. Bekijk de vacatures Senior Salarisadministrateur: vacatures salarisadministratie.

Functieomschrijving Salarisadviseur/Loonadviseur
Als Salarisadviseur, of ook wel loonadviseur genoemd, adviseer je vaak meerdere bedrijven rondom de salarisadministratie. Deze functie voer je vaak uit vanuit een accountantskantoor, salarisverwerker, payroll organisatie of administratiekantoor. Je geeft in deze baan meerdere klanten salarisadministratie advies en verwerkt de salarisadministratie voor deze klanten. Klanten kunnen bij jou terecht voor advies en hulp rondom hun salarisadministratie. Je hebt dus veel contact met klanten.  

Als specialist binnen de werving en selectie en detachering van salarisadministrateurs werven wij veel salarisadviseurs en loonadviseurs voor verschillende organisaties binnen de accountancy, maar ook voor salarisverwerkers, payroll organisaties, uitzendorganisaties en administratiekantoren. Benieuwd of een baan als Salarisadviseur bij jou past? Bekijk de vacatures Salarisadviseur en Loonadviseur: vacatures salarisadministratie.

Functieomschrijving Coördinator Salarisadministratie
Als Coördinator Salarisadministratie zorg je ervoor dat de gehele salarisadministratie in goede banen geleid wordt. Je controleert de salarisadministratie en de verwerking van gegevens en begeleidt je collega’s als dat nodig is. Je geeft uitleg over payroll en helpt je minder ervaren collega’s verder. Binnen de functie van Coördinator Salarisadministratie heb je vaak geen leidinggevende taken, maar houd je wel toezicht op een juist verloop van de salarisadministratie.Ook houd je je veel met salarissoftware bezig en houd je in de gaten of er optimalisatiemogelijkheden zijn binnen de salarisadministratie. 

We hebben vaak mooie vacatures voor de functie van Coördinator Salarisadministratie. Wij werven salarisadministrateurs door heel Nederland en hebben dus vacatures bij zowel grote organisaties als kleine bedrijven, bijvoorbeeld in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Breda, Arnhem en Tilburg. Bekijk al onze vacatures voor Coördinator Salarisadministratie: vacatures salarisadministratie.

Functieomschrijving Leidinggevende Salarisadministrateur
Als Leidinggevende Salarisadministrateur draai je vaak mee als Salarisadministrateur binnen het team, maar heb je ook leidinggevende taken. Je voert naast je salarisadministratieve werkzaamheden en taken ook beoordelingsgesprekken met salarisadministrateurs en overige collega’s. Vaak groei je door naar een leidinggevende functie vanuit een baan als Medior of Senior Salarisadministrateur. Je krijgt dan meer leidinggevende en begeleidende taken.
Benieuwd naar de vacatures Leidinggevende Salarisadministrateur? Wij hebben misschien wel een passende nieuwe baan als Salarisadministrateur voor je. Bekijk al onze vacatures voor Leidinggevende Salarisadministrateur: vacatures salarisadministratie.

Functieomschrijving Manager Salarisadministratie
Als Manager Salarisadministratie houd je je vaak wat minder uitvoerend met de salarisadministratie bezig, maar heb je de verantwoordelijkheid over de afdeling salarisadministratie. Je zorgt voor de planning, begeleidt andere salarisadministrateurs, verzorgt rapportages, voert beoordelingsgesprekken met salarisadministrateurs, controleert werkzaamheden en houdt je bezig met optimalisering en digitalisering. 
Wij zoeken regelmatig Managers Salarisadministratie en hebben onder meer vacatures binnen de accountancy, zorg, gemeenten, grote corporates, administratiekantoren, financiële organisaties en uitzendbureaus. Bekijk al onze vacatures voor Manager Salarisadministratie: vacatures salarisadministratie.

Functieomschrijving Internationale Salarisadministrateur
Als Internationale Salarisadministrateur verzorg je de internationale salarisverwerking voor een internationaal opererende organisatie. Bijvoorbeeld voor organisaties die medewerkers in het buitenland hebben. De internationale payroll is echt een vak apart, door de verschillende regelingen die je moet toepassen. Kennis van internationale salarisadministratie is dus vaak vereist om aan de slag te gaan als Internationale Salarisadministrateur. Veel Internationale Salarisadministrateurs groeien vanuit een andere rol, bijvoorbeeld als Junior Salarisadministrateur in een internationaal bedrijf, door naar een functie als Internationale Salarisadministrateur of Payroll Officer. Een goede kennis van de Engelse taal (en soms ook andere talen) is in deze functie vaak een eis. 

Als werving en selectiebureau binnen de salarisadministratie zoeken we regelmatig internationale salarisadministrateurs. Benieuwd? Bekijk onze Internationale Salarisadministrateur vacatures: vacatures salarisadministratie.

Functieomschrijving Interim Salarisadministrateur
En dan hebben we nog de rol van Interim Salarisadministrateur, die onder te verdelen is in bijvoorbeeld Interim Junior Salarisadministrateur, Interim Senior Salarisadministrateur, Interim Coördinator Salarisadministratie en Interim Manager Salarisadministratie. Als Interim Salarisadministrateur, of ook wel zzp’er binnen de salarisadministratie genoemd, ga je steeds tijdelijk aan de slag als salarisadministrateur. Bijvoorbeeld ter vervanging van een zieke salarisadministrateur, een vertrokken medewerker salarisadministratie of een zwangerschapsverlof van een salarisadministrateur. Je voert een tijdelijk salarisadministratie project uit en gaat dan door naar de volgende werkgever. Dit kan zowel op zzp basis als via detachering, wat betekent dat je een contract krijgt bij een werving en selectiebureau en vanuit daar diverse opdrachtgevers op het gebied van salarisadministratie gaat bedienen.

We hebben veel interim opdrachten op het gebied van salarisadministratie en zoeken regelmatig Interim Junior Salarisadministrateurs, Interim Senior Salarisadministrateurs, Interim Coördinatoren Salarisadministratie en Interim Managers Salarisadministratie. Ben je benieuwd naar onze interim salarisadministratie opdrachten en vacatures? Of wil je tijdelijk aan de slag als salarisadministrateur, maar liever in de vorm van detachering? Wij hebben veel vacatures op dit vlak! Bekijk de interim vacatures salarisadministratie om de opdrachten te bekijken.

Vragen over deze functies binnen de payroll en salarisadministratie? Of ben je toe aan een nieuwe baan binnen de salarisadministratie? We vertellen je dolgraag meer. We ontwikkelden onder meer een test waarmee je kunt ontdekken welke functie bij je past. Daarnaast geven we graag loopbaanadvies, gaan we in gesprek over je sollicitatie en geven we tips voor je carrière binnen de salarisadministratie. Interesse? Stuur Wim van den Nobelen, recruiter salarisadministratie bij Strictly People, een WhatsApp of mail via 06-50602624 of wim@strictlypeople.nl
Natuurlijk kunnen we ook helpen bij de invulling van een salarisadministratie of het vinden van een tijdelijke of interim salarisadministrateur via detachering of zzp. Stuur Wim van den Nobelen, recruiter salarisadministratie bij Strictly People, een WhatsApp of mail via 06-50602624 of wim@strictlypeople.nl.

Algemeen

Lees verder

Populaire topics

Heb je al een account? Log hier in
Mogen we cookies plaatsen? Zo kunnen we je de beste website ervaring bieden en vacatures afstemmen op jouw interesses. Door op 'Accepteren' te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze Cookieverklaring.
Weigeren