Het beste leesvoer voor financials

Door: Wim van den Nobelen 4-12-2019

Categorieën
:
Algemeen,

Oké, origineel is het niet. Maar soms geldt het credo ‘beter goed gejat dan slecht verzonnen’. Het doel heiligt de middelen dus. Vandaag een blog over boeken. De beste boeken. Voor financials. Want financials lezen. Toch? Het zijn net mensen, net als recruiters...

Ik lees graag. Meestal boeken in de categorie psychologie, filosofie of economie. Niet veel romans, hoewel ik al een tijdje bezig ben met Marcel's Proust Op zoek naar verloren tijd (misschien wel de beste tip uit dit verhaal!). Nu ben ik benieuwd naar wat financials lezen. Daarom een verkiezing: wat is het beste leesvoer voor financials?

Ik wil graag een tweedeling maken. Aan de ene kant boeken die financials concreet beter maken, helpen en ondersteunen. En aan de andere kant boeken die financials gelezen moeten hebben, maar niet specifiek finance-gerelateerd zijn. Vandaag de oproep om titels aan te leveren. Net voor kerst zal ik beide lijsten publiceren. Doe er je voordeel mee, misschien wel om last minute nog een waardevol kerstcadeau te scoren! 

Laat ik een voorzet geven:
Categorie 1: finance(gerelateerde) boeken: Communicatie voor Financials van Theo de Joode.
Categorie 2: geen finance leesvoer, maar wel interessant voor financials: Yuval Noah Harari met Homo Deus & Grip van Rick Pastoor.

Wat is jouw favoriete boek in één of beide categorieën? Laat het weten! Laat een reactie achter onder ons LinkedInbericht of stuur mij een WhatsApp op 0650602624 met #financeboek. Onder alle inzendingen verloten we een chocolade Sint van 1 kilo! Stuur uiterlijk 6 december je boek(en) in om kans te maken!
Iedereen alvast veel leesplezier!

Benieuwd naar wat wij doen? Lees meer over onze dienstverlening
Of bekijk onze vacatures:
Vacatures Finance
Vacatures Salarisadministratie
Vacatures Interim

Mijn naam is Wim van den Nobelen, in 2003 ben ik Strictly People begonnen. Tegenwoordig ben ik actief als Recruiter binnen de finance & salarisadministratie. Hiernaast schrijf graag blogs en geef ik met veel plezier trainingen met betrekking tot recruitment. Uit het werken met mensen haal ik enorm veel geluk en voldoening.