Snel zoeken

Wat is salarisadministratie?

Salarisadministratie gaat over de betaling van salarissen aan medewerkers van een bedrijf. Als salarisadministrateur, payrollmedewerker of medewerker salarisadministratie zorg je ervoor dat de salarissen op tijd en juist uitbetaald worden en dat onder meer de loonbelastingen worden betaald. Vaak is de salarisadministrateur onderdeel van de (financiële) administratie of de afdeling HR/personeelszaken, maar er zijn ook veel salarisadministrateurs actief binnen accountantskantoren en salarisadministratiekantoren. Binnen deze bedrijven neem je de salarisadministratie voor meerdere klanten (externe organisaties) op je.
Bekijk onze salarisadministratie vacatures.

De functie van een salarisadministrateur
Over het algemeen houden salarisadministrateurs zich bezig met de volgende werkzaamheden:
je bent het aanspreekpunt voor personeel als het gaat om salarissen, pensioenen en vergoedingen;
je houdt je bezig met alle gegevens rondom het uitbetalen van salarissen. Je verzamelt ze, je controleert gegeven en je verwerkt deze;
je verwerkt gegevens en wijzigt gegevens in een salarisverwerkingssysteem;
je zorgt voor een tijdige betaling van het salaris, de loonbelasting, vergoedingen, afdrachten, etc.;
je bereidt de aangifte loonheffing voor.
Daarnaast zijn veel salarisadministrateurs ook betrokken bij het inrichten van de salarisadministratie en de administratieve werkprocessen.
Bekijk onze salarisadministratie vacatures.

Salarisadministrateur worden
Er zijn verschillende manieren om salarisadministrateur te worden en te kunnen solliciteren op salarisadministratie vacatures. Zo kun je een opleiding Salarisadministrateur volgen: een mbo-opleiding niveau 4. Je kunt er ook voor kiezen om losse diploma’s te behalen. Zo kun je je PDL behalen (het Praktijkdiploma Loonadministratie), of gaan studeren voor je VPS diploma (Vakopleiding Payroll Services).
Voor de meeste vacatures als salarisadministrateur is één van deze opleidingen vereist.
Salarisadministrateur worden? Bekijk onze vacatures.

Vervolgstappen
Als Salarisadministrateur kun je vervolgens doorgroeien naar een leidinggevende rol, bijvoorbeeld als Teamleider Payroll of kun je als zelfstandig salarisadministrateur aan de slag.
Meer weten over salarisadministratie of één van onze vacatures bespreken? Onze Recruiter Salarisadministratie, Daniëlle de Heer, helpt je graag verder. Neem contact met haar op.

Onze opdrachtgevers:
Om je de beste ervaring te bieden tijdens je bezoek aan onze website maken we gebruik van cookies. Benieuwd waarom en waarvoor? Lees onze cookieverklaring.