Snel zoeken

Wat is PDL?

PDL is een opleiding op mbo-niveau, geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de salarisadministratie. De opleiding biedt de kennis en vaardigheden die je als salarisadministrateur of payroll medewerker nodig hebt. Je leert onder meer om zelfstandig de salarisadministratie te voeren, loonberekeningen te maken en wetswijzigingen op de juiste manier toe te passen. Daarnaast verdiep je je binnen deze opleiding ook in personeelsbeleid en organisatiestructuren van een organisatie.

De PDL-opleiding bestaat uit 3 verschillende modules: Loonheffingen, Arbeidsrecht en sociale zekerheid en personeel én organisatie & communicatie. In de module loonheffingen kun je denken aan de aangiftes van loonheffingen en de betaling daarvan, loonbelasting, premies van werknemersverzekeringen etc. In de module arbeidsrecht en sociale zekerheid richt je je op arbeidsverhoudingen, arbeidsovereenkomsten, sociale zekerheid, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid etc. In de module personeel, organisatie & communicatie krijg je meer kennis over het omschrijven van functieomschrijvingen en het formuleren van een personeelsbeleid. Daarnaast is communicatie ook een van de belangrijkste punten in dit vak.

PDL is dus dé opleiding als je gediplomeerd salarisadministrateur of payroll medewerker wilt worden. Je wordt binnen de PDL opleiding voorbereid op de examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering om zo binnen 6 maanden je PDL-diploma te ontvangen. Het is een veelgevraagd diploma binnen het bedrijfsleven en biedt daarom interessante toekomstgerichte uitdagingen op het gebied van payrolling. Mocht je geïnteresseerd zijn in een opleiding op hbo niveau, dan kun je de opleiding VPS volgen. Weten welke vacatures passen bij een opleiding PDL? Bekijk onze vacatures salarisadministratie.
Onze opdrachtgevers:
Om je de beste ervaring te bieden tijdens je bezoek aan onze website maken we gebruik van cookies. Benieuwd waarom en waarvoor? Lees onze cookieverklaring.