Wim: "Iedere dag met een team van specialisten toewerken naar een optimale match. Dat geeft mij een goed gevoel."

Door: Henriques Dupret 26-5-2020

Categorieën
:
Algemeen,

Maak kennis met Wim van den Nobelen, recruiter salarisadministratie bij Strictly People én eigenaar van het bedrijf. Wim is 50 jaar en woont in Middelburg, maar is geboren en getogen in Tilburg. Een echte ‘kruik’ dus, zoals hij zelf zegt, én groot fan van Willem ll. Wim start zijn werkdagen het allerliefst met de koeken en muffins van Dudok, waarop hij het hele kantoor tot vervelens toe trakteert. Op kantoor is hij dé koning van ons favoriete spelletje Klask en hij is trotse eigenaar van kantoorhond Odie. Wat geeft Wim een goed gevoel en wat is zijn mooiste moment bij Strictly People? Je leest het in dit interview.

Over Wim
Wim zijn carrière begon als beroepsmilitair bij de Infanterie. Daarna startte hij zijn studie aan de heao in Arnhem met als kopstudie Rechten. Vanwege zijn ambitie om te ondernemen stopte hij met zijn studie en dook hij in het horecaleven. Samen met twee compagnons runde hij met veel plezier meerdere horecazaken in het mooie Nijmegen. Na een aantal mooie tropenjaren startte hij eind jaren 90 in de recruitmentbranche. Toch ontstond al snel daarna weer de drang om te ondernemen. Hij startte voor zichzelf, met Strictly Finance 2003 en een jaar later werd Strictly Payroll als label toegevoegd. In 2008 werden beide labels samengevoegd tot het huidige Strictly People.

Hobby’s
Wim is een groot, of beter gezegd: enorm liefhebber van sport. Er gaat geen gesprek of videocall voorbij zonder het even over Willem II, zijn nieuwste racefiets of zijn laatst bekeken sportdocumentaire te hebben. En wanneer je Wim belt kan het zomaar zijn dat hij op dat moment een balletje staat te slaan op de golfbaan.
Ook duikt Wim in de weekenden graag in de boeken. Het liefst leest hij management- en recruitmentboeken, waaruit hij zijn opgedane kennis vervolgens enthousiast deelt met het Strictly People team.

Optimale match
Binnen Strictly People houdt Wim zich voornamelijk bezig met recruitment, maar door zijn lange carrière en grote netwerk heeft hij ook veel contact met klanten. Wij vroegen Wim wat zijn werk binnen Strictly People nog steeds zo leuk maakt. Wim: “Ik vind het gaaf om de juiste inventarisatie te kunnen maken van de behoefte. Aan de kant van de klant, maar ook aan de kandidatenkant. Zodat wij vervolgens tot een optimale match kunnen komen voor beide partijen. Ik zet daarvoor graag mijn bedrijfskundige kennis en kennis van de markt in. Ik kan nog elke dag blij worden van recruitment. Ook na al die jaren.

Hoe Strictly People zich onderscheidt legt Wim graag uit: “Met ons team van specialisten binnen Strictly People wordt er vooraf heel goed gekeken naar wat de klant zoekt en wordt er een passende campagne opgezet waarmee we daadwerkelijk de Salarisadministrateur vinden die de klant zoekt. Wij maken vooraf een hele goede analyse van de behoeften van de kandidaat, zodat deze optimaal aansluiten bij die van de klant. Ik denk dat we daarmee echt een verschil maken.”

Hoe zou Wim het Strictly People team omschrijven? Wim: “We zijn een heel professioneel en gedreven team. Maar hebben ook heel veel lol. Ja, heel veel lol. We hebben gewoon echt veel plezier met het team, maar werken tegelijkertijd ook keihard. Ik ben daar heel trots op.”

Wat was jouw mooiste moment bij Strictly People?
Wim: “Van de afgelopen periode vind ik toch wel het mooist om te zien dat er van iedereen door de lockdown vanwege het coronavirus iets anders werd gevraagd en dat het team dit fantastisch heeft gedaan! In een week tijd is onze markt ontzettend veranderd. Iedereen binnen ons team is vol enthousiasme gaan meedenken over mogelijkheden en oplossingen. Ons team doet iedere dag zijn uiterste best, werkt hard en denkt na over hoe we het proces anders kunnen insteken. Dat vind ik heel gaaf om te zien!”

Tot slot vroegen wij Wim wat ‘altijd een goed gevoel’ voor hem betekent en welk advies hij sollicitanten en klanten wil meegeven.

Wat is 'altijd een goed gevoel' voor jou? 
Wim: “Dat onze medewerkers nooit tevreden zijn totdat een vacature echt is ingevuld. Ook al denken we dat we dé Salarisadministrateur voor onze klant gevonden hebben, toch zoeken we verder. We zijn in het proces nooit helemaal overtuigd totdat er daadwerkelijk een handtekening staat. Ons team blijft altijd kritisch en daarmee kunnen we succesvol zijn.”

Wat is het beste advies dat je aan sollicitanten kunt geven? 
“Beschouw het proces niet als een wedstrijd. Blijf dicht bij jezelf en probeer informatie uit de eerste hand te krijgen van de persoon die de organisatie gaat verlaten.”

En wat is het beste advies dat je klanten kunt geven?
“Als iemand vertrekt, denk dan goed na of je die persoon gaat vervangen of dat je het profiel anders kunt invullen. Wellicht kun je taken verdelen in het team, waardoor je de mogelijkheid creëert om een ander soort profiel aan te nemen.”

In contact komen met Wim? Hij vindt het erg leuk om kennis met je te maken via LinkedIn. Bekijk zijn LinkedIn profiel en nodig Wim uit om onderdeel te worden van jouw netwerk! Meer over Strictly People? Volg ons op LinkedIn! Of bekijk onze vacatures:
Vacatures Salarisadministratie
Vacatures Finance
Vacatures Interim