Wat kun je verwachten tijdens een intakegesprek?

Door: Amriesh Rambhajan 16-9-2020

Categorieën
:
Solliciteren is een baan,

Wanneer je solliciteert via onze website en onze recruiter voldoende aansluiting ziet met de salarisadministratie vacature, word je op korte termijn uitgenodigd voor een intakegesprek. Wat kun je verwachten? In deze blog vertellen we je er alles over.

Wanneer je solliciteert op een salarisadministratieve vacature bij Strictly People, dan plannen wij altijd een intakegesprek in voordat je wordt voorgesteld bij één van onze klanten. Wij vinden namelijk dat een cv en kort telefoongesprek niet voldoende zijn om een goed beeld van je te krijgen. Een goede toelichting over jou als persoon is van groot belang wanneer we je introduceren bij de werkgever. Hiermee kunnen we een goed beeld van jou als kandidaat schetsen en heb je direct een streepje voor op andere sollicitanten. En niet onbelangrijk: als kandidaat ben je alvast volledig geïnformeerd over het bedrijf en de functie, waardoor je tijdens je sollicitatie bij de werkgever goed voor de dag komt.

Jouw cv, presentatie en carrièremogelijkheden 
In het intakegesprek proberen wij een goed profiel te schetsen van jou als kandidaat, maar gaan we ook op zoek naar jouw blinde vlekken. Welke aspecten zien wij, maar ben jij je niet bewust van?. We letten op jouw manier van overkomen en je ‘onbewuste’ trekjes. 
Verder gaan wij in het intakegesprek dieper in op je cv en je presentatie en bespreken we je carrièremogelijkheden en ambities om te ontdekken of de vacature past bij jouw verwachtingen en wensen.  En niet onbelangrijk: in het intakegesprek leggen we ook alvast een basis voor een eventueel toekomstig sollicitatiegesprek zodat je goed voorbereid op een eerste gesprek gaat bij de klant. 

Feedback
De dag na het intakegesprek krijg je van ons een uitgebreide feedback op je cv, jouw aansluiting bij de vacature en het gesprek. We geven je een uitgebreide profielschets mee zodat je inzicht krijgt in je sterke/zwakke en je kansen/bedreigingen. Zo heb je als kandidaat een voorsprong in het eerste gesprek bij de klant en kan het gesprek over de inhoud van de functie gaan in plaats van waarom je een bepaalde gewoonte hebt. 
Zelfs als de recruiter of jijzelf besluit niet verder te gaan met het sollicitatieproces is deze feedback waardevol voor jouw toekomstige sollicitaties.

Het sollicitatiegesprek
Blijkt er uit het intakegesprek dat je goed aansluit op de vacature waarop je hebt gesolliciteerd, dan word je voorgesteld bij de klant. Dit gebeurt altijd in overleg met jou en alleen met jouw toestemming. Onze recruiter bereidt je vervolgens als de beste voor op dit gesprek. De recruiter weet namelijk precies wat belangrijke aspecten zijn voor de klant, waarop zij zullen letten, welke kleding je het best kunt aantrekken en welke vragen er gesteld zullen worden tijdens het gesprek. Door jou persoonlijk gezien en gesproken te hebben kunnen we je de beste tips meegeven voor je gesprek bij de klant. Zo ga je goed voorbereid het gesprek in.

Tips voor het intakegesprek
Als laatste nog een aantal tips waarmee je je kunt voorbereiden op jouw intakegesprek: