Ruud Sparidaens, Finance Manager bij Sioux: “De bijzondere aanpak van Strictly People trekt kandidaten over de streep om uiteindelijk te solliciteren.”

Door: Henriques Dupret 27-7-2020

Categorieën
:
Algemeen,

 

Voor Sioux Technologies mochten we de afgelopen jaren diverse mooie vacatures vervullen met gave marketingcampagnes en de juiste sourcing. Tijdens de laatste vacature voor Salarisadministrateur stelden we binnen een korte tijd drie geschikte kandidaten voor en nodigden we deze kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek in het PSV Stadion. Hoe ervaart Sioux de samenwerking met Strictly People? We vroegen het aan Ruud Sparidaens, Finance Manager bij Sioux. 

Hoe ben je in contact gekomen met Strictly People?
Wim belde mij op omdat we een vacature voor een Salarisadministrateur open hadden staan. Hij gaf mij in dat gesprek direct advies over wat wij zochten en dat sloot goed aan op wat wij nodig hadden. Strictly People heeft toen deze functie goed opgevangen. Het was voor onszelf best lastig om een goede Salarisadministrateur te vinden. De werving verliep stroef, omdat het best een moeilijke zoekopdracht was. Na deze eerste vacature zijn we ook voor andere vacatures gaan samenwerken met Strictly People. 

Hoe heb je dat eerste contact ervaren?
Wat mij opviel tijdens de werving voor de eerste vacature was de snelheid en de kwaliteit van Strictly People. Wij hadden zelf al acht kandidaten geselecteerd, maar in korte tijd stelde Strictly People drie Salarisadministrateurs bij ons voor. Deze drie kandidaten waren eigenlijk allemaal beter dan de acht kandidaten die ik al gesproken had. Dat was erg positief. 

Wat heeft Strictly People voor jullie kunnen betekenen? 
Strictly People heeft diverse vacatures bij ons ingevuld en we hebben hier fijne collega’s aan overgehouden. De eerste Salarisadministrateur is na ruim 2 jaar iets anders gaan doen, maar inmiddels hebben we ook weer een nieuwe Salarisadministrateur via Strictly People gevonden, waar ik erg tevreden over ben. En we werken ook nog steeds samen met een Interim Salarisadministrateur die via Strictly People bij ons gestart is. 

Hoe heb je het contact met Strictly People tijdens het proces ervaren?
De kracht van Strictly People ligt echt op het vlak van salarisadministratie. In mijn ogen is dit een uitzondering op andere bureaus, waar ik ook veelvuldig contact mee heb gehad. Natuurlijk ben je als werving- en selectiebureau zo goed als je laatste plaatsing. En natuurlijk is dat ook afhankelijk van de kandidaten die aan tafel komen, maar ik ben tevreden over hoe jullie kandidaten selecteren, beoordelen en screenen. En ik denk dat jullie over het algemeen goed aanvoelen waar wij naar op zoek zijn. Het is heel simpel: zolang wij bij Strictly People terugkomen zit het wel goed. 

 

| Ruud: “De kracht van Strictly People ligt echt op het vlak van salarisadministratie.”

 

Hoe heb je de begeleiding van SP tijdens het proces ervaren? 
Als ik kijk naar de laatste vacature van Salarisadministrateur dan vond ik het super dat we een campagne gedraaid hebben in het PSV stadion. Strictly People maakte een video (bekijk de video) en echt alles werd uit de kast gehaald. We waren al een tijd op zoek naar een Salarisadministrateur. Andere kantoren zijn er ook mee bezig geweest en die konden de juiste kandidaat niet vinden. Uiteindelijk zijn we daar met de begeleiding en specialistische werving van Strictly People wel in geslaagd. 
Ik sprak laatst deze nieuwe collega nog eens over waarom hij besloot via jullie te solliciteren en hij gaf aan dat de uitnodiging om in het PSV stadion het solliciteren zo laagdrempelig maakte dat hij besloot te reageren op de vacature van Salarisadministrateur. Als het een officiële sollicitatie op kantoor was geweest had hij waarschijnlijk niet gesolliciteerd. De bijzondere aanpak van Strictly People trekt kandidaten over de streep om uiteindelijk te solliciteren. 

Daarnaast heb ik ook vaak genoeg met andere werving- en selectiepartijen, ook grote partijen, aan tafel gezeten. In vergelijking met deze partijen zijn jullie beter in de specifieke salarisadministratie vacatures en hebben jullie meer diepgang en ervaring. Daarnaast kunnen we bij jullie het gesprek aangaan over de fee die we betalen. Omdat jullie Nobelisme hanteren mogen wij zelf bepalen wat we voor de werving betalen. Dat is bij andere partijen eigenlijk niet mogelijk. 


| Ruud: “De bijzondere aanpak van Strictly People trekt kandidaten over de streep om uiteindelijk te solliciteren.” 


Zou je anderen aanraden om via Strictly People een Salarisadministrateur te vinden, en waarom? 
Jazeker. Ik stuur Strictly People ook weleens kandidaten uit mijn netwerk door, waartegen ik zeg: je moet naar een klein clubje gaan, waar ze zich ook echt verdiepen in jou en jouw wensen. Bij de grotere kantoren is het meer met hagel schieten. Die willen kandidaten soms gewoon snel ergens plaatsen. Maar ik denk dat jullie ook kijken of het een match is en of het past. Bij jullie moet de kandidaat ook gelukkig worden in hetgeen hij of zij doet. Daarom zou ik andere organisaties zeker aanraden om via Strictly People een Salarisadministrateur te vinden.

Vind je dat Strictly People zich onderscheidt van andere bureaus?
Jullie onderscheiden jullie zeker binnen de salarisadministratie omdat jullie daarvan meer kennis van hebben dan andere kantoren. Dat heb ik echt ervaren in de praktijk. Jullie zijn sneller en komen met betere kandidaten. Ook hebben jullie een groter netwerk binnen de salarisadministratie. 
    
Heeft Strictly People je een goed gevoel weten te geven? 
Altijd een goed gevoel, zeker. We hebben ook weleens een discussie gehad, maar zonder wrijving geen glans, haha. Weet je, als je als bedrijf goed werk levert komen je klanten uiteindelijk altijd weer terug. Ja, ik heb een goed gevoel aan Strictly People overgehouden. 

 

| Ruud: “Ja, ik heb een goed gevoel aan Strictly People overgehouden.”