Hoe ervaren salarisadministrateurs deze periode?

Door: Henriques Dupret 3-4-2020

Categorieën
:
Algemeen,

Hoe ervaren salarisadministrateurs deze periode? We vroegen salarisadministrateurs om een enquête in te vullen. Er kwamen veel leuke en positieve reacties en we verwerkten de enquêteresultaten in een blog als positieve afsluiting van de  #altijdeengoedgevoelweek. Hiermee willen we alle salarisadministrateurs inzicht geven in de situatie van hun concullega’s en een steuntje in de rug geven in deze bijzondere periode. 

Branche
Onze deelnemers zijn voornamelijk actief in de payroll, gevolgd door de accountancy en de zorg. 43,6% van die deelnemers ervaart momenteel meer werkdruk dan voor de corona crisis. Deze werkdruk is vooral te wijten aan onzekerheid en vragen van klanten over zaken die betrekking hebben tot corona. Een klein deel van de deelnemers geeft ook aan dat het thuiswerken voor extra werkdruk zorgt door een ander soort communicatie met collega’s, maar ook door het werken met kinderen thuis. 


Werkdruk
De werkdruk wordt beoordeeld met een gemiddelde van 61 punten op een schaal van 100.

Wij vroegen hen hoe zij met deze werkdruk omgaan. De antwoorden die zij gaven zijn: het stellen van prioriteiten en daarop focussen, goede communicatie met collega’s en klanten, maar ook veel van de deelnemers geven aan dat zij momenteel langer doorwerken om hun werk af te krijgen. 


Vanuit huis
87,9% van de salarisadministrateurs die hebben deelgenomen aan het onderzoek werken vanuit huis. 23,1% gaat nog steeds naar kantoor. Veel salarisadministrateurs zijn normaal veelal op kantoor werkzaam, maar werken nu vanuit huis.. Slechts 10,3% deed dat voor deze tijd ook al eens.
Wij vroegen de salarisadministrateurs die thuiswerken ook hoe hen dat bevalt en dit was hun antwoord: 


Maatregelen
De maatregelen die organisaties hebben getroffen met betrekking tot corona zijn vooral thuiswerken, thuiswerken en thuiswerken. Maar ook veel salarisadministrateurs werken deels vanuit huis en deels op kantoor waar er maatregelen conform het RIVM zijn getroffen.

Tips voor andere salarisadministrateurs
Tot slot vroegen wij de salarisadministrateurs of zij nog tips hebben voor andere salarisadministrateurs in deze bijzondere periode. Wij hebben een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet.

  1. Goed en regelmatig contact houden met je collega’s en klanten
  2. Deel je tijd efficiënt in, blijf rustig en houd het overzicht
  3. Ga in de pauze even naar buiten en zorg ervoor dat je thuis goed en comfortabel kunt werken
  4. Blijf goed op de hoogte van de wet- en regelgeving die van toepassing is op je klanten door je goed in te lezen op onderwerpen die nu spelen
  5. En natuurlijk: blijf gezond!

Winnaars
De deelnemers aan ons onderzoek maakten kans op een bol.com cadeaubon t.w.v. €25. De winnaars hiervan zijn: 

Alle salarisadministrateurs: bedankt voor jullie deelname en tips! 

We wensen vanuit Strictly People alle salarisadministrateurs van Nederland veel succes en gezondheid in deze tijd!