Jochem, Adviseur Loonheffingen/Arbeidsrecht bij mth: “Een goede balans tussen werk en privé vinden we erg belangrijk”

Door: Nicole Hagendoorn 5-11-2019

Categorieën
:
Algemeen,

Bij mth gingen wij in gesprek met Jochem van den Berg, Adviseur Loonheffingen/Arbeidsrecht bij mth. Mth is een full service financieel advieskantoor. Jochem vertelde ons wat nu ‘typisch mth’ is en welke mooie uitdaging er op nieuwe collega’s ligt te wachten.

Kun je je in het kort even voorstellen? 

Mijn naam is Jochem van den Berg en ik ben 45 jaar oud. Ik ben sinds 1997 werkzaam als Adviseur Loonheffingen/Arbeidsrecht. Sinds 2014 werk ik bij mth.

Hoe ziet jouw rol binnen mth eruit? 

Ik werk als Adviseur Loonheffingen/Arbeidsrecht bij de Adviesgroep Personeel & Salaris en ben hier ook eindverantwoordelijk voor. Onze adviesgroep bestaat momenteel uit 35 medewerkers die onze klanten in alle facetten op personeelsgebied adviseert en ook de salarisverwerking voor veel klanten doet.
 
Ik ben gespecialiseerd op het gebied van loonbelasting, sociale verzekeringen, zowel nationaal als internationaal, en arbeidsrecht. Ik verzorg onder andere looncontroles en ik adviseer over kostenvergoeding systemen, de dienstbetrekking problematiek en grensoverschrijdende arbeid. Hierbij wordt zowel werkgever als werknemer bijgestaan als zij overwegen om over de grens te gaan werken.

Wat is nu ‘typisch mth?'

Wat typisch mth is, is dat wij een hele open en informele werksfeer hebben. De collega’s trekken gezamenlijk met elkaar op om onze klanten van een kwalitatief goed advies te voorzien. Daarnaast wordt er veel in de ontwikkeling van de medewerkers geïnvesteerd. Een goede balans tussen werk en privé vinden we erg belangrijk.

Jullie hebben twee vacatures openstaan, voor een Salarisadministrateur en een Salarisadviseur. Kun je vertellen wat voor kandidaten je hiervoor zoekt? 

Ik zoek kandidaten die energie krijgen van het uitoefenen van hun vak en zich voortdurend willen blijven ontwikkelen. Waarbij ik het erg belangrijk vind dat zij onderdeel van een team willen zijn.  De Salarisadviseur is op basis van zijn opleiding en ervaring een volwaardig gesprekspartner en allround adviseur voor onze klanten op het gebied van salaris- en personeelsadministratie. De Salarisadministrateur verzorgt de salarisadministratie voor een grote diversiteit aan klanten en mag hierbij ook adviseren.

Welke mooie uitdaging ligt er op deze nieuwe collega’s te wachten? 

Een uitdagende en afwisselende functie. Een prachtige carrière in een organisatie waar je volop de ruimte en ondersteuning krijgt om je vakinhoudelijk en persoonlijk verder te ontwikkelen. Wij werken met korte lijnen en een informele sfeer. Iedereen is gelijk, onafhankelijk van de functie die je hebt. Werkplezier vinden we heel belangrijk, zodat jij iedere dag opgewekt aan de slag kunt.

Wat heeft Strictly People in het verleden voor mth kunnen betekenen en hoe ervaar je de samenwerking?

Ik zelf heb in het verleden nog niet met Strictly People samengewerkt, maar ik moet zeggen dat de huidige samenwerking zeer plezierig en professioneel is. Ik heb dan ook goede verwachtingen van onze samenwerking.

Benieuwd naar de vacature voor Salarisadministrateur en Salarisadviseur?

Of bekijk onze andere vacatures: 
Vacatures Finance 
Vacatures Salarisadministratie 
Vacatures Interim