Michelle: “De sourcer is eigenlijk als een scout op het voetbalveld.”

Door: Henriques Dupret 30-4-2020

Categorieën
:
Algemeen,

Stel je voor: je bent al maanden op zoek naar die ene spits voor je club. Je hebt een aantal harde eisen waar de spits aan moet voldoen: hij moet kopsterk zijn, de jeugdopleiding van een betaalde voetbalorganisatie doorlopen hebben vanaf de F-jes, maar vooral een echte afmaker zijn met minimaal 20 goals per seizoen en het liefst woonachtig zijn in de buurt, zodat hij niet al te lange tijd nodig heeft om te aarden. 

Vertaald naar een salarisadministrateur: de kandidaat moet ervaring hebben in de accountancy of bij een verwerkingskantoor, het PDL en VPS diploma behaald hebben, 300 stroken per maand kunnen draaien en op maximaal 40 kilometer van het kantoor woonachtig zijn. 

In eerste instantie zet je natuurlijk de vacature online in de hoop dat deze ene spits vanzelf aan komt waaien. Helaas blijkt dit in veel gevallen niet de werkelijkheid. De spits is óf nog niet werkzaam geweest in de accountancy óf heeft eigenlijk nog nooit laten zien die 20 doelpunten in een seizoen te kunnen halen. 

De zoektocht levert eigenlijk steeds weer niet die juiste kandidaat op. Dan wordt het tijd om sourcing in te schakelen of, als we in voetbaltermen blijven praten, de scouting aan het werk te zetten. Als sourcer ga ik op zoek naar de spits die aan al deze harde eisen voldoet, maar zelf eigenlijk nog niet in de gaten heeft dat hij ook wel toe is aan een nieuwe club. Ik stel een lijst op met potentiële spitsen/kandidaten die voldoen aan al die harde eisen, dan mag de recruiter daar mee aan de slag en die topper ook daadwerkelijk binnen gaan halen. In de hoop op een mooi doelpunt natuurlijk. 

Op zoek naar een salarisadministrateur? We gaan graag met ons volledige team aan de slag voor jullie organisatie. Neem contact op met mijn collega Stefan Schouten via 0611441423 of via stefan@strictlypeople.nl. Meer over Strictly People? Volg ons op LinkedIn!

Of bekijk onze vacatures:
Vacatures Finance
Vacatures Salarisadministratie
Vacatures Interim