Terug naar blog
blog head
Henriques Dupret 08 juni 2021

Jan over de vacature Coördinator Salarisadministratie & Backoffice bij De Gilde Groep

De Gilde Groep is een technisch detacheerder en realiseert projecten in de bouw en elektrotechniek door het inzetten van de juiste vakkrachten. Jan Kers, Financieel Manager vertelt je graag meer over het bedrijf en de functie van Coördinator Salarisadministratie & Backoffice.

Kun je jezelf even voorstellen? 
Jan: “Mijn naam is Jan Kers, Financieel Manager bij De Gilde Groep. Ik werk sinds september 2019 bij De Gilde Groep als eindverantwoordelijke voor de financiën binnen de organisatie. Mijn verantwoordelijkheid omvat de afdelingen Debiteurenbeheer, Backoffice, Salarisverwerking, Boekhouding, Controlling en Kwaliteit & Proces. Daarnaast ben ik samen met de andere MT-leden verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen De Gilde Groep.”

Kun je iets vertellen over jouw functie bij De Gilde Groep en wat je het mooiste vind aan deze functie?
Jan: “Het leukste aspect van de functie – en dat geldt voor nagenoeg alle functies binnen De Gilde Groep – is de dynamiek waarin de organisatie zich begeeft. De Gilde Groep opereert in verschillende interessante marktsegmenten en dat brengt veel afwisseling met zich mee. Een wezenlijk onderdeel vormt de invulling van de projecten waar De Gilde Groep bij betrokken is als businesspartner voor de levering van gekwalificeerd personeel. Dit brengt enthousiasme met zich mee en het streven naar verdere kwaliteitsverbetering. Om op deze wijze invulling te geven aan de behoeften van de opdrachtgever geeft veel voldoening en levert kennis en ervaring op, die weer ingezet kan worden voor andere onderdelen van de dienstverlening.”

Kun je vertellen wat ‘typisch’ De Gilde Groep is?
Jan: “Typerend aan De Gilde Groep is dat het een jonge en dynamische organisatie is, waarbij het teamgevoel voorop staat. De wil om te blijven verbeteren en verder te professionaliseren is bij iedereen binnen de organisatie aanwezig en dat maakt het leuk en interessant. Ook de diverse ontwikkelingen – hetzij op de verschillende marktsegmenten, hetzij aanpassingen in wet- en regelgeving, hetzij de implementatie en uitvoering van nieuwe projecten – brengen met zich mee dat er veel ad-hoc werkzaamheden zijn, die wij als team oppakken en samen tot een goed eindresultaat brengen. Daarnaast vormen onze vakkrachten een centrale spil in het geheel en acteren wij ook als zodanig. Het goed faciliteren van de vakkrachten bestaat niet alleen uit het correct en tijdig uitbetalen van het afgesproken en geldende loon, maar ook uit het ter beschikking stellen van comfortabele huisvesting, van de juiste werkkleding en van veilig gereedschap. Deze aanpak is succesvol gebleken, gezien de groei van de afgelopen jaren. Deze groeiambities worden voortgezet en het ontwikkelen van schaalgrootte is een belangrijk onderdeel om een belangrijke speler te worden op de diverse marktsegmenten, waar De Gilde Groep actief is.”

| Jan: "De wil om te blijven verbeteren en verder te professionaliseren is bij iedereen binnen de organisatie aanwezig en dat maakt het leuk en interessant."


Kun je het kantoor omschrijven waarbinnen je werkt?
Jan: “Op het kantoor heerst een informelere werksfeer, waar met een gezonde dosis humor met elkaar gewerkt wordt. De collega’s zijn altijd bereid om elkaar te helpen en het streven naar kwaliteitsverbetering staat voorop. Het teamgevoel is sterk ontwikkeld en de bereidheid om zelf en van elkaar te leren is groot. Ook “omarmen” de collega’s de groei die de organisatie meemaakt en daarin wordt gezamenlijk opgetrokken.”

Wat maakt het (werken voor) De Gilde Groep uniek?
Jan: “Het werken voor onze organisatie is uniek vanwege de diversiteit aan werkzaamheden. Enerzijds de ontwikkeling van de werkzaamheden met betrekking tot de grote projecten en anderzijds de informele werksfeer met de (groei)ambities van de organisatie en de verschillende doorgroeimogelijkheden maken dat de organisatie flink in beweging is en daarmee een unieke uitdaging vormt voor (nieuwe) collega’s.”

| Jan: "Het werken voor onze organisatie is uniek vanwege de diversiteit aan werkzaamheden."


Wat gaat de nieuwe Coördinator Salarisadministratie & Backoffice doen bij De Gilde Groep?
Jan: “De nieuwe Salarisadministrateur is verantwoordelijk voor de gehele afdeling Backoffice en Salarisverwerking. Het tijdig en proactief verwerken van alle administratieve zaken rondom de vakkrachten vormt daarbij de kern van de functie. Daarnaast is de kennis van de cao en wet- en regelgeving op detacheringsgebied essentieel, zodat de vakkrachten krijgen waar de als gevolg van de verschillende cao’s recht op hebben. Het aansturen van deze belangrijke afdeling, waarbij de medewerkers elke dag het beste uit zichzelf halen, in combinatie met het coachen en opleiden van de medewerkers dient daarbij een toegevoegde waarde te vormen voor onze vakkrachten.

Waarom zou een kandidaat voor werken bij De Gilde Groep moeten kiezen?
Jan: “Een kandidaat zou voor De Gilde Groep moeten kiezen, omdat deze persoon in een zeer veelzijdige organisatie terecht komt, waarbij afwisseling, pro-activiteit en professionalisering belangrijke elementen zijn en waar iedereen energie van krijgt.”

Ben je op zoek naar een andere functie? Bekijk onze salarisadministratie vacatures. 

In gesprek met

Laat een reactie achter

Geen reacties
Geen reacties

Lees verder

Populaire topics

Heb je al een account? Log hier in
Strictly People gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.