Snel zoeken

Hoe we onze dienstverlening op de kaart zetten

Maurits Romberg 13-8-2019 10:58
Categorieën: Algemeen

blog_image:article_strict_15662916935d5bb6ed19dd8.png:end_blog_imageMet enthousiasme schrijf ik deze blog. Het is augustus en in deze tweede helft van 2019 grijp ik deze blog aan om de ontwikkelingen van de afgelopen maand met je te delen. Want successen mogen gevierd worden!

Het afgelopen half jaar is er veel gebeurd binnen Strictly People. Onze klanten keren steeds vaker bij ons terug voor de invulling van nieuwe vacatures. We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om onze klanten te laten zien dat we een eerlijke en betrouwbare partij zijn die de juiste financials en salarisadministrateurs steeds weer weet te vinden. Fijn om nu de bevestiging te krijgen dat het goede gevoel dat wij willen uitdragen ook daadwerkelijk zo wordt ervaren.

Exclusieve procedures
Trots ben ik ook op het aantal exclusieve procedures, oftewel: het aantal klanten dat exclusief op ons vertrouwt voor het invullen van hun vacatures. Mooi, want ons succespercentage bij deze exclusieve procedures ligt op 100%. Daarmee kunnen we onze klanten beloven binnen 25 werkdagen passende cv’s voor te leggen. Met ons team grijpen we alle exclusieve vacatures met beide handen aan: we zetten voor deze procedures alles in wat we in huis hebben, van sourcing tot online campagnes en arbeidsmarktcommunicatie. Leuk: vorige week kregen we van het hoofdkantoor van Lidl in Huizen opnieuw het vertrouwen om een procedure exclusief in te vullen. Bekijk hier de prachtige rol van Senior Salarisadministrateur.

Nieuwe klanten
Ook hebben wij de afgelopen maanden een reeks nieuwe klanten mogen toevoegen aan onze portefeuille waarvoor wij onze expertise mochten inzetten en bewijzen. Denk aan prachtige namen als Mammoet, Makro, Middin en Aafje. Bedankt voor jullie vertrouwen. Fijn dat we jullie teams mochten versterken met passende financials en salarisadministrateurs

Interim
Niet alleen onze werving en selectie opdrachten blijven groeien. Ook onze interim dienstverlening is afgelopen maanden op de kaart gezet. Collega Stefan maakte in januari een vliegende start toen hij in zijn tweede week een interimmer voor onze klant BTL wist te vinden. Dit tempo stagneerde niet, waardoor wij ondertussen een pool van ruim 20 interimmers op het vlak van salarisadministratie en finance voor onze klanten hebben mogen vinden. Zo zie je: focus leidt tot succes.

Teamuitbreiding
En daarmee kon de groei van ons eigen team niet uitblijven. Zo voegden we eerder dit jaar Michelle de Bruijn toe aan ons team als Recruiter Salarisadministratie en zullen we het team binnenkort gaan versterken met nog een Recruiter. Daarover later meer!

Intussen zit de vakantieperiode er alweer bijna op en kan iedereen weer met volle energie en toewijding aan de slag. Wij gaan in ieder geval voor een aantal succesvolle maanden. Heb jij hulp nodig op het gebied van werving en selectie of interim op het gebied van finance of salarisadministratie? Wij helpen je graag de juiste collega’s te vinden. Stuur gerust een mail naar maurits@strictlypeople.nl, dan spreken we elkaar snel.

Of bekijk onze vacatures:
Vacatures Finance
Vacatures Salarisadministratie
Vacatures Interim

Deel blog via:

Reageer

Om je de beste ervaring te bieden tijdens je bezoek aan onze website maken we gebruik van cookies. Benieuwd waarom en waarvoor? Lees onze cookieverklaring.